Заказ работы

Заказать
Каталог тем

Самые новые

Значок файла Зимняя И.А. КЛЮЧЕВЫЕ КОМПЕТЕНТНОСТИ как результативно-целевая основа компетентностного подхода в образовании (4)
(Статьи)

Значок файла Кашкин В.Б. Введение в теорию коммуникации: Учеб. пособие. – Воронеж: Изд-во ВГТУ, 2000. – 175 с. (5)
(Книги)

Значок файла ПРОБЛЕМЫ И ПЕРСПЕКТИВЫ КОМПЕТЕНТНОСТНОГО ПОДХОДА: НОВЫЕ СТАНДАРТЫ ВЫСШЕГО ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ОБРАЗОВАНИЯ (6)
(Статьи)

Значок файла Клуб общения как форма развития коммуникативной компетенции в школе I вида (11)
(Рефераты)

Значок файла П.П. Гайденко. ИСТОРИЯ ГРЕЧЕСКОЙ ФИЛОСОФИИ В ЕЕ СВЯЗИ С НАУКОЙ (12)
(Статьи)

Значок файла Второй Российский культурологический конгресс с международным участием «Культурное многообразие: от прошлого к будущему»: Программа. Тезисы докладов и сообщений. — Санкт-Петербург: ЭЙДОС, АСТЕРИОН, 2008. — 560 с. (16)
(Статьи)

Значок файла М.В. СОКОЛОВА Историческая память в контексте междисциплинарных исследований (15)
(Статьи)

Каталог бесплатных ресурсов

Служба Святителю Иоанну

На Великой Вечерне

 

На ГОСПОДИ, ВОЗЗВАХ стихиры

Святителю на 8, глас 6, подобен: Все отложше:

Воспоем святителя Христова Иоанна, Богом дарованнаго молитвенника нам, иже по вся дни святую Литургию совершая, причащением же таин Святейших укрепляем, исходя на делание свое бодренно и в молитве пребывая непрестанной, поспешая в домы страждущих и в больничныя палаты к обреченным, тако делая весь освящен и милостив явися, исцелений и прозрения сподоблен дара свыше, дерзновенный к Богу сей ходатай о спасении душ наших.

            Добродетельными воспитан родительми, правду же и истину издетска возлюбив, но еще не слыша звания, еже вземши крест во след Христу ходити, но уже пленена ти душа твоя, о Иоанне, житии святых и образы пречудными, тиих, иже даже свой живот не пощадиша, на судищи пред цари гонители, но и тиих иже за цари благочестивыя, споборая им на смерть идоша радостне, тако, святе Иоанне, непорочен ты пребыл еси в пути, оправдания Господни сохраняя присно.

            Воспоем святителя Христова Иоанна, отроком, отроковицам и младенцем ласкова целителя, возрастным советодавца мудра же и твердаго, матерем о чадах известителя, сей крещаемым же и венчаемым благословения податель, провожаемым в жизнь вечную молитвенник он вернейший, сей ревнитель лепоты и чина службы Божия, пастырь же и архипастырь, предводящий овцы своя богоданныя, како ведаеши ты сердца и нас поющих тя, о. Иоанне, како утешаеши нас и еще утешиши, о святый Владыко, слыши нас любовию поющих тя.

            Ины стихиры, глас 3:

            Преподобием и правдою пожив на земли, и добре стадо Христово спас, ветхаго человека совлекуя, и прилоги вражия отразил еси, неусыпным бдением и зельным пощением и молитвою пламенною ко Господу, юже о нас ныне вознеси, Иоанне.

            Неусыпному трезвению твоему како не дивимся, и постническое житие твое како не воспоим, посреде бо мiра во зле лежащего подвизался еси, пустынникам древним ревнуя, темже и любовь ко Господу стяжал еси, истинную и нелицемерную, еюже покрый нас, чтущих память твою.

            Истиною Православия препоясався, добрый служитель Христова Евангелия быв, пращею словес твоих, волки тяжкия отгнал еси, не исповедающия Христа истинную премудрость Божию, и иныя чуждыя премудрости ищущия, темже и нас умудри во спасение, блаженне и богомудре Иоанне, чтущия светло всекрасную память твою.

            СЛАВА, самогласен, глас 6: Человече Божий, архипастырю избраннейший, светильниче зарубежия русскаго, вдохновителю языков различных, странниче в мiре сем временнем, наследниче премирнаго Царства Небеснаго, Иоанне, Святителю возлюбленне, моли Господа о всех нас, присно молящих тя.

            И НЫНЕ, БОГОРОДИЧЕН догматик а-й, гласа.

 

Вход, прокимен, и ЧТЕНИЯ 3:

 

НА ЛИТИИ стихира храма и стихиры Святителю, глас 6:

            Отроку ти бывшу еще младу, умилился еси словесем Христовым, имиже воззва Господь святых апостол первых, тако рек: “По Мне грядита, Аз же сотворю вы ловца человеков. Но внимая сим божественным глаголом, о смиренномудре Иоанне, ты никакоже и не помыслил еси себе быти, жребием подобна Божиим посланником последним и насмертником. Сам Христос тя ведый, тя прослави. Буди же нам увенчание твое к покаянию нелицемерному, воззвание во спасение душ наших.

            Глас 1: Бесплотным силам, непрестанно Бога хвалящим, достойно поревновал еси, приснобденный Иоанне, преподобне, любовью огненною твоею, сего ради тех ликостоянием сопричтался еси.

            СЛАВА, глас 1: Дивному во святых Своих, Триединому Владыце, пение и исповедание приносиши непрестанно, в Триех Лицех познаваемому, в существе же Едином проповедаемому, храм Свой в души твоей воздвигшему, и светом Своим присносущным осиявшему тя, тобою же и нас просвещающу.

            И НЫНЕ: Радуйся, Пречистая Дево, радуйся Богоневесто, радуйся, верных прибежище, радуйся святителей непрестанное пение, радуйся, храмы Твоя возвигнути даровавшая, угоднику Своему блаженному Иоанну, егоже молении приемши, спаси благочестно поющия тя.

 

НА СТИХОВНЕ стихира глас 1, подобен: Небесных чинов:

            Бодрствуя и моляся во дни и в нощи, побеждал еси вся искушения вражия Иоанне святителю терпеливейший, от младенства служити правде истине восхотевый, к небесному царствию всегда устремлен, сущих же зде на земли утешая и милуя.

            Глас 6: СТИХ: Во всю землю изыде вещание их и в концы вселенныя глаголы их.

            Наслаждение тленное всеконечно отринув, пастырский жезл, яко тяжкий крест восприим, овцы твоя добре управил еси, пред ними ходя и глашая по имени, темже глас твой добре ведуще, по стопам твоим полагал за ны присно, темже и в радость Господа твоего ныне возшед, неотлучен от нас пребываеши.

            СТИХ: Небеса поведают славу Божию, творение же руку Его возвещает твердь.

            Наставниче воистину всемiрный, благочестия учителю, Духа Святаго сосуде избранный, показался еси, блаженне Иоанне, темже вси концы тобою просвещеннии, вопиют немолчно хвалу твою, от восток солнца даже до запад, в храм твой притекающе к мощем твоим, исцеления и вспоможения в скорбех приемлют, ты бо в радость Господа твоего возшед, неотлучно от нас пребываеши.

            СЛАВА, глас 6: Образ воистину был еси верным, словом житием любовию, духом верою и чистотою, темже во всю землю изыде вещание исправлений твоих, и на небеси обрел еси мзду трудов твоих, но и земных не разлучился еси, яко источник благодати приснотекущий, мощи твоя нам оставил еси, сего ради молимся ти со страхом: добрый плод духовный принести помози нам, иже даров твоих насладившимся.

            И НЫНЕ, Богородичен глас тойже:

 

ТРОПАРЬ, глас 5:

            Попечение твое о пастве в странствии ея,/ се прообраз и молитв твоих, за мiр весь присно возносимых:/ тако веруем, познав любовь твою, святителю и чудотворче Иоанне!/ Весь от Бога освящен священнодействием пречистых Таин,/ ими же сам присно укрепляем,/ поспешал еси ко страждущим, целителю отраднейший.// Поспеши и ныне в помощь нам, всем сердцем чтущим тя.

           

На утрени

           

По 1 стихословии: СЕДАЛЕН, глас 6: Радуются днесь православных собори и ликующе светло вопиют, величающе светильника новаго, древним святителем равносиятельна, на конец веков возсиявшаго мiру и земныя вся концы просветившаго Иоанна пречуднаго, преподобным спостника и святителем собеседника, исповедником равнаго крепостию и безмездным целителем венец и украшение, присно молящася о душах наших.

            СЛАВА и НЫНЕ, глас тойже: Изнемогает слово, от бренных исходящее уст пети, Владычице, величия Твоя и славити чудеса Твоя во всяком роде и роде, темже краткими глаголы и многим упованием вопием Ти целование архангелово: “Радуйся, Благодатная.

            По 2 стихословии: СЕДАЛЕН, глас 7: Не скорбя, разсеяние

Размер файла: 68.5 Кбайт
Тип файла: doc (Mime Type: application/msword)
Заказ курсовой диплома или диссертации.

Горячая Линия


Вход для партнеров