Заказ работы

Заказать
Каталог тем
Каталог бесплатных ресурсов

Акафист

Избранной от всех родов Пречистей Деве Владычице, источающей неоскудныя милости всему миру и сугубо стране нашей Российстей; похвальная восписуем о Ея чудесах, явлениях и чудотворных иконах. Ты же, Обрадованная, не отрини наших песнопений, но приими их и подаждь радость нам, зовущим Ти: Радуйся, Пречистая Дево, всемирная Славо и Радосте!

 

Икос 1

 

Архистратиг Михаил и вся небесныя силы песнословят Тя, Владычице, Честнейшую Херувим и Славнейшую без сравнения Серафим, сущую Богородицу; и мы грешнии на земли, подобяся сим безплотным силам, и радуяся первым глаголам радости, принесенным Тебе Архангелом Гавриилом и праведною Елисаветою, купно с ними из глубины сердца нашего вопием Ти: Радуйся, благодатная. Радуйся, яко Господь с Тобою. Радуйся, Благословенная в женах. Радуйся, обретшая благодать у Бога. Радуйся, яко Дух Святый найде на Тя, и сила Вышняго осени Тя. Радуйся, заченшая во чреве, рождшая Сына и нарекшая имя Ему Иисус. Радуйся, яко рожденное Тобою Свято есть и наречеся Сын Божий. Радуйся, яко благословен Плод чрева Твоего. Радуйся, Мати Господа нашего. Радуйся веровавшая, еже совершитися глаголенным ти от Господа. Радуйся, яко возрадовася при сих приветствиях дух Твой о Бозе Спасе Твоем. Радуйся, Пречистая Дево, всемирная Славо и Радосте!

 

Кондак 2

 

Разум человеческий не может постигнути, како Сам Господь вселися в девственную утробу Твою и како Ты пребыла еси Девою и по рождестве Сына Твоего, преклоняяся пред велиею тайною воплощения Бога Слова, радостно вопием Тебе, заимодавшей Ему плоть Твою, питавшей Его млеком и носившей Его руками Своими, Ангельскую песнь: аллилуиа.

 

Икос 2

 

Во вся дни жития Твоего на земли от сретения Тобою во храме праведного Симеона, прорекшаго Ти, яко оружие пройдет душу Твою. Всякая в мире сама радость вся печали бысть причастна, до утра перваго дне по субботе, егда, Ты паки услышала глас Ангела, рекшаго Тебе: “Радуйся, Благодатная, Твой Сын воскресе тридневен от гроба.” И мы с сим радостным гласом приносим Ти хваления наша: Радуйся, Прородительнице вечнаго Царя. Радуйся, израстившая нам плод живота. Радуйся, верная раба Господня. Радуйся, яко блажат Тя вси роди. Радуйся, всех нас при кресте Сына Твоего усыновившая. Радуйся, всегда матернюю любовь к нам являющая. Радуйся, веры христиан вожделенная Помощнице. Радуйся, яко за всех молиши Сына Твоего Христа Бога нашего. Радуйся, Присноблаженная и Пренепорочная. Радуйся, во славе небесной одесную Бога пребывающая. Радуйся, чистотою сияющая паче солнца. Радуйся, Пречистая Дево, всемирная Славо и Радосте.

 

Кондак 3

 

Како многообразно Ти, Пречистая Владычице, укрепляла еси род человеческий в вере в Бога и Сына Твоего? Колико даровала еси Ты нам чудотворящих икон Твоих? Коль множицею Ты являлась и вьявь и в сонниих подвижником благочестия? Кто может исчислити вся чудеса Твоя? Кий глагол может вознести Тебе достойную похвалу? Кто не ублажит Тебя, Пресвятая Дево? Кии уста умолчат, егда о Тебе радуется, Благодатная, всякая тварь, Ангельский собор и человеческий род! Не умолчим и мы никогда, Богородице, силы Твоя глаголати недостойнии, и вопием о Тебе Богу: аллилуиа.

 

Икос З

 

Святии Игнатий Богоносец и Дионисий Ареопагит, взирающе на Тя, Пречистая Владычице, не обретоша словес описати Твой сияющий лик, и Твою божественную благодать и силу, и паства не сокрушашеся, яко не вси возмогоша зрети тя, Небесная Дево. Ты же от любви к верующим в Сына Твоего повелела еси Святому Апостолу и евангелисту Луце изображити образ Твой честный с Богомладенцем и Сыном Твоим, да вси языцы и колена земная, взирая нань, имут во вся веки возноситеся мыслию к Самой Тебе, Преблагословенная Владычице: и мы грешнии, преклоняюще колена пред сим образом, взываем Ти, Всепетая: Радуйся, рекшая к сему первописанному образу: “С ним благодать Моя и сила пребудет.” Радуйся, даровавшая его стране нашей Российстей во град святый Владимир. Радуйся, яко днесь сим образом светло красуется славнейший град Москва. Радуйся, сию иконою благодать и милость нам сугубо дарующая. Радуйся, чудотворно изобразившая Лик Свой во храме Твоем во граде Лидде. Радуйся, Апостолов и всех верных сим чудом обрадовавшая. Радуйся, поклоняющимся Тебе пред сим образом чудеса источившая. Радуйся, научившая Алостолов взывати к Тебе: “Пресвятая Богородице, помогай нам!” Радуйся, посетившая при жизни Твоей на земле Святую гору Афонскую и избравшая сие место в удел Свой. Радуйся, пославшая равноапостольную Нину просветити жребий Твой земной

Размер файла: 35.5 Кбайт
Тип файла: doc (Mime Type: application/msword)
Заказ курсовой диплома или диссертации.

Горячая Линия


Вход для партнеров